Подгответе домашно греено вино, ќе уживате!

Грееното вино во овој период од годината е одлично за оние кои сакаат малку повеќе да се релаксираат и да уживаат во неговиот прекрасен вкус.
Основниот рецепт е едноставен, вино, шеќер и зачини, а уникатноста се постигнува со нивното комбинирање.
Во него можете да додадете и кора од портокал додека се вари, цимет, мускатно оревче, каранфилче и цимет, ванила, сируп со вкус на шумско овошје, исцедена мандарина, да додадете ловоров лист, малку бибер…
Во продолжение погледнете еден рецепт кој сигурно ќе ви се допадне:


2 шишиња квалитетно црно вино
2 мандарини
Една лимета
300 гр шеќер
6 каранфилчиња
Едно стапче цимет
Едно стапче ванила
3 ловорови листа
Мускатно оревче
Анасон
Подготовка:
Во тенџерето ставете го шеќерот, сокот од лимета, изренданата кора и сокот од мандарините. Ставете ги и зачините и залејте со малку вода и варете додека да добиете сируп. Потоа додадете го виното и варете додека да се соединат состојките. Процедете го пред послужување.
Вкусот можете да го збогатите со рум, ликер од вишни или од бадем, за да добие посебен вкус.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.МК Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.МК може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.МК или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.