Тајната, како што вели Бруно, е во хартиена кеса во која ви ја пакуваат храната за надвор.
Многумина ќе се согласат дека помфритот од најпопуларниот ресторан за брза храна Мекдоналдс е добар само ако гo јадете веднаш. Ако, пак, сте ги купиле во МекДрајв или сте нарачале храна преку достава, додека да започнете да јадете, тие веќе омекнале и ја изгубиле крцкавоста и свежината.
Бруно Буше, сегашен продуцент на радио од Сиднеј и поранешен вработен во Мекдоналдс, реши, поттикнат од коментарите на луѓето на оваа тема, да открие трик што помага помфритот да биде крцкав подолго.
Според LADbible, тајната е во хартиената кеса во која ви ја пакуваат храната надвор – Бруно вели дека е голема грешка да се затвори целосно. „Мислите дека затворањето ќе ве стопли, но всушност се создава пареа, а помфритот станува млитав“.
Отворете ја вреќата за да излезе пареата, а потоа ставете го помфритот хоризонтално во неа за да го забавите ладењето. Одозгора ставете хамбургери за да го загреат помфритот. „Значи, формулата е: помфрит на долниот дел од торбата, хоризонтално, хамбургери одозгора, отворена кеса“.