Пудинг со јаболка за вистински гурмани: Лесен десерт кој ќе ве воодушеви

Потребно е:
1 кесичка пудинг од ванила
200 гр јаболка
200 мл млеко
600 мл вода
3 лажици шеќер
1 ванилин шеќер

За декорација:
цимет
лешник

Подготовка:
Излупете ги јаболката, исечете ги на парчиња и ставете ги во 600 мл вода да се варат. Измешајте го пудингот со малку млеко. Од варените јаболка направете пире. Во водата што се користи за варење на јаболката додадете млеко и шеќер, па почекајте да зоврие. Додадете го пудингот и варете две минути. Тргнете го од оган, а потоа измешајте го пирето. Сервирајте во чаши и декорирајте по желба.

Пронајдете не на следниве мрежи: