Со гордост претставете ја на вашите гости! Рецептот за старинската торта ДОБОШ, комбинација од мека кора и кремаст фил е празник за сетилата (РЕЦЕПТ+ВИДЕО)

Подгответе се, подготовката не е лесна, но трудот на крајот се исплати.

За кори со дијаметар од 20 cm (10 парчиња)

6 јајца
6 супени лажици шеќер
6 лажици брашно
по желба ситно изрендана кора од лимон

Крем

5 јајца
200 гр гранулиран шеќер
1 кесичка ванилин шеќер
200 гр чоколадо за готвење (40% какао маса)
250 гр ВИСТИНСКИ путер

Карамела глазура

200 гр гранулиран шеќер
2 лажици свежо исцеден сок од лимон
2 лажици стопен путер

За декорација

1 кесичка чоколадна шлаг (+млеко)

Подготовка:

Пронајдете не на следниве мрежи: