Крцкави и полни со вкус, цимет стапчињата се вкусна закуска што можете да ја јадете цел ден!
Состојки:
2 листови лиснато тесто
1/4 чаша путер (стопен)
1 чаша шеќер
2 лажички цимет
Подготовка:
1) Расукајте го лиснатото тесто во правоаголник. Премачкајте со путер додека сè не се покрие целата површина, не мора да биде густо, само проверете дали сè е покриено.
2) Посипете ја смесата со цимет и шеќер, така што ќе ја покрие целата површина на тестото.
3) Покријте со друго тесто и премачкајте со повеќе путер, повторно не мора да биде густ, само проверете дали е покриена површината. Посипете со повеќе цимет и шеќер.
4) Користете алатка за пица или нож за да го исечете пецивото на ленти од околу 2-3 см, а исто така можете да ги направите и потенки ако сакате. Затегнете ги лентите што е можно поцврсто. Ставете ги на плех обложен со хартија за печење и печете во рерна на 200 степени, околу 20 минути додека не станат златни и крцкави, извадете ги во решетка за да се изладат.