Трик од искусните домаќинки: Како да ги омекнете тврдите праски?

Праските се едно од поомилените летни овошја, но за жал, кога ги купуваме, обично се претврди за да ги консумираме веднаш.
За да не чекате со денови да созреат, ви откриваме едноставен трик кој 100% функционира, а за него ви треба само 1 час чекање.


Земете една хартиена кеса и едно јаболко.
Во кесата ставете ги тврдите праски и едно јаболко, па добро затворете да не влегува воздух.
Јаболкото набрзо ќе почне да испушта етилен, природен гас кој го забрзува зреењето на овошјето.
За само 1 час, праските ќе бидат сочни, меки и подготвени за јадење.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.