Александра Пријовиќ (28 г.) ги докажа своите пејачки способности, а сега се знае дека пејачката е добра и во кујната. Таа ги воодушеви обожавателите со рецепт за полнети пиперки, а најмногу не им одолеал на оваа храна нејзиниот сопруг Филип.
„Морав да го снимам овој историски момент. Благодарам на мајка ми за помошта преку видео повик“, рекла пејачката во видеото на социјалните мрежи, а потоа го споделила својот рецепт за српскиот магазин Gloria.
Потребни состојки за полнетите пиперки на Александра Пријовиќ
600 грама мелено месо
две „глави“ црвен кромид
100 грама ориз
едно јајце
една лажица црвен пипер во прав
два домати
12 пиперки
една лажица брашно
0,5 литри сок од домат
масло
сол
бибер
„Пиперките треба да се измијат, да се отстранат стеблата и да се отстранат семките. Црвениот кромид треба да се сецка ситно и да се пржи на малку масло. Додадете мелено месо и зачини по желба“, изјавила Александра Пријовиќ за српскиот магазин.
„Сè кратко промешајте и додајте ориз и јајце. Со оваа смеса треба да се полнат пиперките, а кога ќе се наполнат затворете ги отворите на пиперките со кришка свеж домат. Наредете ги пиперките во длабок тенџере и покријте ги со вода. На тивок оган се варат околу еден час. Потоа во садот ставете малку масло, лажица брашно и кратко пропржете, па додадете ја слатката пиперка. Прелијте го сосот со пиперките, додадете сок од домати и варете уште 15 минути“, гласи рецептот на најбараната балканска ѕвезда во моментот.
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.