Замрзнатиот грашок го вариме на сосема погрешен начин, а за помалку од десет минути можете да го подготвите за да го зачувате совршениот вкус и да добиете вистински специјалитет. Тоа е всушност многу едноставно.
Замрзнат грашок го подготвуваме така што го ставаме во врела вода од кесичка. Често излегува кашест и без вкус, а потоа жалиме што сме го направиле. Вистинскиот начин да го добиете највкусниот грашок постои, и тоа е многу едноставно.
1. Никогаш не дозволувајте вашиот зеленчук да се вари.
2. Во грашокот или пченката додадете малку шеќер. Тоа ќе ја подобри природната сладост на овој зеленчук.
3. Не додавајте сол пред сервирање, бидејќи тоа може да доведе до дехидрација на зеленчукот.
Чекор-по-чекор совет за најдобриот грашок:
1. Прво во тенџере испразнете ја кесичката со замрзнат грашок.
2. Одозгора се додаваат шест лажици путер, лук и малку шеќер.
3. Се динста на средна топлина додека не се растопи путерот и се свари грашокот.
4. Зачинете со сол и бибер, па послужете.