Џем од праски од само две состојки

Потребни состојки:
1 кг праски
250 г шеќер
Начин на подготовка:
Излупете ги праските, извадете ги семките и исечкајте ги на помали парчиња. Ставете ги во поголемо тенџере заедно со шеќерот. Почекајте 30 минути додека да пуштат сок.
Ставете ги на шпорет, па откако ќе зовријат, намалете го шпоретот на најслабо. Варете уште 40 минути, а доколку не се распаднат праските изгмечете ги со рачен блендер.
Подгответе ги теглите со тоа што ќе ги загреете во рерна и потоа ќе го сипете џемот.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.