Најчудните закони во светот

Loading...

Во пресрет на летните одмори објавуваме  листа од десет најчудни закони во светот кои туристите можат многу да ги чинат парично.
Хранење голуби
Доколку сте во Венеција никогаш немојте да ги храните голубите. Имено, властите поради желбата да се смалат голубите забранила хранење на истите.
Возење без доволно гориво
Во Германија изрично е забранео возењето без доволно гориво. Па возачи бидете внимателни.
Возење во сандали
Да возите автомобил во сандали не е препорачливо, а во Шпанија е со закон забрането. Па доколку не сакате да бидете кривично гонети не возете со сандали во Шпанија.
Уринирање на плажа
Португалските власти строго забрануваат уринирање на плажа. Како полицијата ги воочува престапите од овој тип останува мистерија.
Плукање
Во сите градови се мрази плукањето. А доколку во Барселона ве видат како тоа го правите ќе бидете казнети.
Носење високи потпетици
Во заштитените историски места како што е грчкиот Акропол е строго забрането да носите високи потпетици.
Возење автомобил со уклучени светла
Законот во Данска наложува возење со уклучени светла без разлика дали е ден или ноќ.
Гуми за џвакање
Во Сингапур кривично се гонат оние што на јавно место во својата уста се забележува дека имаат гуми за џваќање.
Јадење за време на Рамазан
Во сите  Арапски земји е забрането конзумирање храна за време на нивните пости. Јадењето нормално е забрането на јавни места.
Газење банкноти
На Тајланд газење на банкноти на кои има лик на крал е строго забрането.Во пресрет на летните одмори објавуваме  листа од десет најчудни закони во светот кои туристите можат многу да ги

loading...