Крокетите се еден од омилените начини на подготвување на компири. Со помош на неколку корисни совети, ќе ги направите толку вкусни, што ќе ги излижете прстите! Одлично одат со свежо сирење и павлака.Состојки:
– 300 г варен компир
– 2 јајца
– 100 г остро брашно
– 2 лажици врело млеко
– 150 г рендан пармезан
– за панирање: 2 јајца , лебни трошки, сецкан магдонос
Подготовка:
Испасирајте го компирот додека е топол, па додадете јајца, брашно, мелко и сирење, и измешајте го тестото. Направете топчиња и панирајте ги во матените јајца и лебни трошки помешани со сецкан магдонос. Пржете ги крокетите во голема количина врело масло, додека не поруменат. Послужете со парче сирење или павлака.
Добар апетит!Состојки:
– 300 г варен компир
– 2 јајца
– 100 г остро брашно
– 2 лажици врело млеко
– 150