НИКОГАШ не спиете со мокра коса, еве зошто е тоа ОПАСНО!

Loading...

Нема поубаво чувство од тоа после напорен ден да се истуширате и легнете во кревет. Кога имаме врели денови, користење на фенот ни се чини како последна работа која што би ја направиле. Сепак, размислете уште еднаш.Одење во кревет со мокра коса замотана во пешкир не е ниту малку во ред. Иако стручњаците докажаа дека е мит дека поради тоа ќе навлечете вопаление на белите дробови или настинка, сепак оваа навика остава последици на вашето здравје.
1.Главоболка
За разлика од нон-РЕМ фазата на сонот, во РЕМ фазата температурата на телото расте. Тогаш се загрева и главата замотана во пешкир па порастот на температурата и влагата може да предизвика главоболка.
2. Ја оштетува косата
Во текот на ноќта секогаш потонуваме во перницата,а токму тоа не и одговара на косата која во такви услови лесно пука, особено кога е мокра.
Совет:
Мора да бидете внимателни само ако спиете со главата замотана во пешкир. Во секојдневните прилики неговото носење е безопасно и може да биде одличен помошник во правењето на фризура.Одење во кревет со мокра коса замотана во пешкир не е ниту малку во ред. Иако стручњаците докажаа дека е мит дека поради тоа ќе навлечете вопаление

loading...