Масовен протест во Крива Паланка: Не смее да се прифати Тиранската платформа

Loading...

Граѓаните на Крива Паланка вечерва излегоа на масовен протест за да дадат поддршка на Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ која веќе 38 дена протестира ширум целата земја против Тиранската платформа.Тие велат дека нема да дозволат да се воведе двојазичност на целата територија на Македонија. Граѓаните на Крива Паланка порачаа дека Тиранската платформа не може и не смее да се прифати.
Освен во Крива Паланка, протести се одржаа и во над 40 градови и населени места во Македонија.Тие велат дека нема да дозволат да се воведе двојазичност на целата територија на Македонија. Граѓаните на Крива Паланка порачаа дека Тиранската пл

loading...