Вонредна временска прогноза: Предупредување за невреме!

Значителна промена на времето се очекува од вторник, па сѐ до крајот на наредната работна седмица, кога нашето подрачје ќе попладне под влијание на влажни бранови од Медитеранот кои ќе предизвикаат поголема количина на воден талог.На повеќe места во вторник и среда процесите ќе бидат интензивни, проследени со обилни врнежи од дожд и во форма на невреме. Не е исклучена и појава на грмежи.
Поради зголемената облачност и северното воздушно струење, температурата на воздухот значително ќе опадне.
Во случај на појава на електрични празнења се препорачува поголема внимателност и да не се престојува на отворен простор и под осамени дрвја.
Да се преземат соодветни активности за заштита од поплави.На повеќe места во вторник и среда процесите ќе бидат интензивни, проследени со обилни врнежи од дожд и во форма на невреме. Не е исклуче

Пронајдете не на следниве мрежи: