Силно невреме го зафати Скопје!

Се споија небо и земја во Скопје. Во моментов во главниот град дува силен ветер проследен со силни грмежи и дожд на одредени места.Речиси цел ден помина во спарно и тешко топло време а токму тоа еден од предзнаците на промената на времето која што се најавуваше попладнево.
Имено, продорот на малку постудена воздушна маса во повисоките слоеви на атмосферата ќе придонесе за дестабилизација на истата, но процесите врзани со истата денеска ќе се задржат во западната половина од земјата.
Развој на нестабилна облачност, повремен поинтезивен дожд проследен со грмежи и повремен засилен ветер е она што ќе биде резултат на промената на времето.Речиси цел ден помина во спарно и тешко топло време а токму тоа еден од предзнаците на промената на времето која што се најавуваше поплад

Пронајдете не на следниве мрежи: