Заработете тргувајќи со злато

Loading...

Една од најпрофитабилните можности за заработка на денешницата- тргување со цената на златото на светската берза преку интернет. FXLider, специјално на сите читатели на Puls24, им подарува 50 долари, вистински пари, како почетен капитал за тргување со цената на златото и на други благородни метали на светската берза. Земете 50 долари и тргувајте на единствената берза на која можете да заработите и кога цените растат но и кога цените опаѓаат.
Пријавете се овде.
 Златото традиционално се смета како симол на богатство но исто така често се користи и како безбедна инвестиција која ја задржува својата вредност во кризните времиња.  Најголемиот дел од глобалното производство на злато ги опфаќа Кина, Јужна Африка, САД, Австралија, Русија и Перу, додека најголеми купувачи се Индија и Кина. Историски гледано, Јужна Африка била примарен произведувач на злато.
Фактот дека ископот на злато е многу скап, поради високите цени на експлоатација од рудниците, се верува дека вкупниот износ  на ископаното злато досега едвај достигнува 145, 000 тони .
Глобалното производство на злато и понатаму е помало во однос на побарувачката. Со моменталното ниво на производство се очекува дека за помалку од 45 години вкупната понуда повеќе нема да може  да ја задоволува побарувачката. 
Од средината на 2013 година Централната Банка држи околу  32,000 тони злато, што претставува една петина од вкупната количина на злато произведена до сега.  Од сето ова јасно се гледа дека централните банки имаат големо влијание на движењето на цената на овој благороден метал.
Токму поради тоа  15 –те најголеми европски централни банки потпишаа спогодба на состанокот во 1999-та година во Washington во кој се ограничува количната на злато која земјите потписници можат колективно да ја продаваат во текот на една година , на 400 тони.
Како што наведува М-р Никола Димков, сениор експерт во FXLider, од друга страна и вредноста на доларот како и висината на физичката побарувачка исто така влијаат на цената на овој благороден метал.  
’Во текот на  2013. година побарувачката за златен накит се зголеми и достигна ниво приближно еднакво на она пред кризата, додека побарувачката за мали полуги и монети достигна рекордно високо ниво. Вкупната побарувачка достигна 3,756.1 тони во вреднот од  170 милијарди долари’ вели Никола Димков .
Сепак и покрај импресивната физичка побарувачка, цената на златото во текот на 2013 година падна приближно  28% под влијание на намалувањето на инвестиционите фондови кои вложуваат во компании кои се занимаваат со експлоатација и преработка на злато како и поради намаленото купување од страна на централните банки.  
’Последниве неколку години беа бурни за инвеститорите во злато и создадоа извонредна прилика за заработка на светската берза.  Во 2011.- та година цената на златото достигна рекордно висока вредност од  1920$ за унца. Во тој период бевме сведоци на масовно штампање на пари од страна на најголемите светски централни банки предводени од Федералните Резерви во Америка се со цел поттикнување на подобрување на глобалната економија.  Покрај тоа неколкуте крвави конфликти на Блискиот исток исто така го дестабилизираа финансискиот пазар поради што инвеститорите повеќе вложуваа во злато како посигурен инструмент и со тоа ги осигураа своите инвестиции  ’ наведува Димков.Земете 50 долари и тргувајте на единствената берза на која можете да заработите и кога цените растат но и кога цените опаѓаат.

loading...
Loading...