10 најголеми тајни на Мекдоналдс!

Loading...

Работи кои Мекдоналдс се обидува да ги сокрие од нас:1.Искористување на работниците
Работниците на Мекдоналдс имаат плата помала и од минималната.
2.Огромна разлика во платите на вработените
Има огромни разлики помеѓу платите на директорот и вработените.
3.Работата се движи во надолна линија
Колку и да се трудат да внесуваат новитети сепак компанијата не е тоа што беше.
4.Вработените работат за празници
Без дополнителен надоместок вработените работат за празници.
5.Нивниот маркетин е насочен кон децата
Постојано се мета на критика токму поради ова.

 
6.Уништување на прашумите
Пред неколку години компанијата беше тужена заради користење на семки соја- кои се одгледувано на површини каде што раснеле тропски шуми.
7.Опасно кафе
79 годишната Стела се здоби со опекотини од трет степен со ненамерно истурање на кафе од McDonalds.
8.Во продажба има лоши овесни снегулки
Овие снегулки треба да се здрави- но имаат иста количина шеќер како и Сникерс и се штетни.
9. Некои производи се голема грешка
McLobster специјалитетот неславно пропадна пред повеќе од 5 години
10. Користат расипано месо!
Кинеска телевизија има докази дека се користи расипано месо.
 1.Искористување на работниците
Работниците на Мекдоналдс имаат плата помала и од минималната.
2.Огромна ра

loading...
Loading...