10 Нешта за подобар сон

Loading...

Кога се обидувате да заспиете побрзо, луѓето ќе пробат со се и сешто. Некои земаат лекови, додека други ќе се напијат чаша вино пред спиење, со надеж дека алкохолот ќе им помогне. На трети луѓе им текнуваат повеќе креативни работи. Како што се испоставува, постојат некои работи што треба да ги направите пред да заспиете побрзо, кои се поддржани од страна на науката.
 1. Разладете ја вашата соба
2. Спијте во мрак
 
3. Спијте во мирна атмосфера 
4. Користете слабо светло покрај креветот
5. Земете некои додатоци или пијте билни чаеви
 

6. Контролирајте го дремењето 
7. Променете ја вашата телесна температура
 
8. Променете го вашето дишење
9. Направете неколку лесни вежби за одржување на умот
10. Ако не можете да заспиете, станете од кревет
1. Разладете ја вашата соба
2. Спијте во мрак

loading...
Loading...