100 грама дневно од ова може да ја спречи опасната болест

Истражувањата покажуваат дека начинот на исхрана има големо влијание во развивањето на болестите, а еве што треба да јадете секој ден како превенција од канцер.Познато е дека мали промени во начинот на живот можат да ја спречат лошата болест, а така е и со исхраната. Научниците истакнуваат дека само 3 порции печива од цело зрно дневно може да го намалат ризикот од канцер за 17 отсто. Ако ги замените производите од преработени житарки со производи од цело зрно, ако јадете повеќе зеленчук, овошје и мешунки, би го смалиле ризикот за дебелеење, а со тоа и ризикот од опасни промени во телото.
Експертите истакнуваат дека ако секој ден јадете 90 грама производи од цело зрно пченица ќе го смалите ризикот од рак на цревата. Исто така се апелира дека претерано внесување на месо, како салами и сланина се едно од главните причини за рак.Познато е дека мали промени во начинот на живот можат да ја спречат лошата болест, а така е и со исхраната. Научниците истакнуваат дека само 3 порц

Пронајдете не на следниве мрежи: