Цртање на тело: Ремек делата од 19 от век нацртани на човечко тело! Фото

Loading...

Чадвик Греј и Лаура Спектор се фотографи инспирирани од Остин со страст за две работи: Ремек дела од 19от век и цртање на тело.

 

Во проектот наречен “Museum Anatomy”,уметниците направиле комбинација на своите несекојденвни инетереси со посебен акцент   на најпривлечните и класични дела што некогаш сме ги виделе.

 

За да се направат овие впечатливи серии на ремек дела како што е цртање на тело, уметниците користеле како инспирација слики од протрети од 19 от век собрани од музеи низ целиот свет.

 

Самата Спрекот прво ги проектира сликите на своето тело за да види како изгледа тоа од нејзина преспектива се додека не ја најде совршената поза. Потоа тоа ќе го направи и на Греј користејќи шминка со посебни ефекти, за на крај да и требаат дури 15 часа за да го заврши дизајнот.

 

”Крајниот резултат на фотографиите е скоп на една целина од уметност во комбинација со антиквитет, историја и технологија во современ контекст” , објаснуваат уметниците.

 

Copyright 2012 Puls24 Сите права се задржани.  Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.

 

loading...
Loading...