АЛАРМ: Се случи ерупција на вулкан во Чиле (Видео)

Loading...

Властите во Чиле издадоа црвен знак за опасност поради ерупцијата на вулканот Копахуе на границата со Аргентина. Министерството за рударство на Чиле препорачува да не се доближуваат до вулканот во радиус од 15 километри поради опасност за да се прошири вулканската лава.

Властите соопштуваат дека сеуште нема потреба од авакуација на жителите, но доколку има потреба тоа ќе го направат со сите свои сили.

 

Погледнете го видеото.

loading...