Дизниленд-едно од најатрактивните места во светот

Loading...

Домот на Мики Маус можеби е најсреќното место на планетава земја…

 

Забавниот парк започна на тлото на фармата на семејството Нот, кое продаваше боровинки на минувачите, а се наоѓа во паркот Буена Виста, Калифорнија. Кога се отвори вечерниот ресторан за пилешко на г-дин Нот, семејството изгради и други атракции за да можат да се забавуваат гостите додека чекаат место во ресторанот.

Сега темата на паркот поседува „Камп – Снупи“, едно чудо ролеркостери, возење на вода, кое е идеално за секој што некогаш имал желба да се спушта низ огромен водопад, како и безброј други интересни и урнебесни атракции. Паркот е наменет за луѓе од сите возрасти, како и иделно место за семеен одмор.

 

loading...