Глумете недостижи

Loading...

Сите играат на картата недостижност. Мажите и жените мислат дека оваа тактика е најдобриот начин да го добијат она што го сакаат, а сите го посакуваат она што неможат да го имаат, нели?

Сега и науката докажа дека ова е вистинскиот начин за да добиете нешто што го посакувате. Серија од четири студии, кои беа објавени во „Европски дневник на личноста“, изнесоа дека мажите и жените се привлечени од потенцијалните партнери кои глумат недостижни.

Всушност, оваа студија дури докажа и дека глумењето недостижни може да ви помогне да привлечете партнер со високи квалитети и максимум потенцијал за долгорочно обврзување. 

Исто така оваа тактика функционира подобро ако двете страни, машкото и женското се малку резервирани.

Жените имаат корист од оваа стратегија, бидејќи таа им овозможува да ги тестираат мажите, а мажите пак имаат корист од истата со поставување на минимум достапност, односно да бидат ниту лесни, ниту тешки за освојување, бидејќи ова е тоа што ги привлекува жените најмногу.

 

Copyright 2012 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.

loading...
Loading...