11-годишно девојче украло 10.000 долари од својата баба, се качило во такси и…

Алексис Валер украла 10.000 долари од својата баба и потоа се качила во такси. На таксистот му рекла да ја вози преку половина земја за да може да се види со 16-годишно момче со кое зборувала на чет.Девојчето од градот Брајант од Арканзас решила да ја земе работата во свои раце. Момчето со кое се денови се допишувала преку интерет толку ја заинтригирало, што едноставно морала да го запознае.
Навечер од фиоката на баба ѝ зела 10.000 долари. Излегла на улица и замолила непознат човек да ја одвезе до Литл Рок, каде се качила во такси.
Кога му пришла на таксистот, му рекла дека итно мора да ја одвезе во Џексонвил на Флорида.
„Му реков дека морам да одам до Џексонвил. Се што ме праша тој беше дали имам пари“, рекло девојчето.

И така се впуштила во авантура
Таксистот не прашал ништо, таа не зборувала ништо, но по 500 милји ги застанала полиција. Полицајците на Аталанта биле шокирани. Веднаш ги контактирале родителите, кои веќе ја алармирале полицијата
Родителите дошле по девојчето, палтиле 1.300 долари за возењето и ја одвеле малата бунтовничка дома.
Таксистот заминал по својот пат, без одговор како можел да  вози малолетно девојче  без согласност на родителите. А мочето? По ударните вести веројатно не ја чека повеќе.Девојчето од градот Брајант од Арканзас решила да ја земе работата во свои раце. Момчето со кое се денови се допишувала преку интерет толку ја заин

Пронајдете не на следниве мрежи: