Фудбалер и доктор во исто време!

Loading...

Мечот во чешкото првенство можеше да заврши трагично откако голманот на домашниот тим Мартин  Берковец „не стана од тревата“ откако се судри со соиграчот.Берковец во 28-та минута од играта доживеа јак судар со соиграчот Даниел Крчом а веднаш по ударот тој и се онесвести.
За среќа во близина се најде и напаѓачот Френси Коне кој на голманот му го извлече јазикот и го сврте на страна за да не дојде до негово гушење.
-Ова е четврти пат да се случи вакво нешто пред моите очи, сум помагал и порано на колегите кога играв во Тајланд и Африка, вели Коне.
Голманот му се заблагодари на фудбалерот што му го спасил животот.Берковец во 28-та минута од играта доживеа јак судар со соиграчот Даниел Крчом а веднаш по ударот тој и се онесвести.
За среќа во близина с

loading...