Како изгледала совршената жена во 1921 година

Loading...

 

Обично избегнуваме да опишуваме како изгледа “совршената” жена. Но откако ја прочитвме оваа статија напишана во 1912 година за 24-годишната Елси Шиил, која била прогласена за совршена жена во почетокот на 20от век не тера да размислиме колку многу се смениле погледите за иделната жена од минатото до денес.

 

Елси Шеел ја интересирале автомобили и хортикултурата, сакала да јаде говедска шницла и никогаш не пиела чај или кафе. Според Њујорк тајмс, таа е пример за речиси совршена жена. Во минатото моделот за совршена жена била здрава жена со околу 70 килограми.

 

Ова е доказ дека во Американската култура во минатото имало многу поразличен идел за како требалa да изгледа “совршената”жена. За жал денес во списанијата и медиумите гледаме нешто сосема поинакво.

 

 

 

Copyright 2012 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.

loading...