10 интересни факти за Фејсбук

Loading...

Проследете некои од интересните факти за најраспространетата социјална мрежа во светот.

1. Фејсбук има преку 350 милиони активни корисници. Повеќе од 55 милиони корисници пастират нов топик секој ден.

2. Повеќе од 2.5 билиони слики се постираат на Фејзбук секој месец.

3. Просечен корисник на Фејсбук има повеќе од 130 пријатели и праќа околу 8 покани за пријателства.

4. За тие што се под 18 год. Фејзбук е еден од 100те најбарани страни по Ју тјуб и Гугл. Порно страните се меѓу првите пет.

5. Американците поминуваат 13.9 билиони минути годишно на Фејсбук, а 5 билиони минути на Мај Спејс.

6. Во 2003 студентот од Харвард Марк Зукенберг го направи Фејсмеш, каде ставил фотографии од колеги за кои требало да се бира кој е позгоден/на. Подоцна тој го смени името Фејсмеш во Фејсбук.

7. Татко (39 год.) бил уапсен откако отворено кажал на Фејсбук дека сака да има секс со својата ќерка.

8. Поради пост на Фејсбук во Декември 2009 год. некој човек си пронашол донатор за бубрег.

9. Марк Зукенберк-25 год.(креаторот на фејсбук)е најмладиот билионер со богаство од 1.5 билиони долари.

10.Полицијата и граѓаните го користат Фејсбук за да пронајдат криминалци.

 

Copyright 2012 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.

loading...
Loading...