Шокантна кампања против пушењето на цигари (видео)

Новата кампања на британското Министерство за здравство е покрената со цел да се намали бројот на пушачи во Велика Британија. Имено една третина од Британците се пушачи…

Британците ја пласираа оваа кампања која ги шокираше сите. Имено, научните истражувања докажуваат дека само 15 цигари на ден, може да предизвикаат мутации и развој на канцерогени тумори.

 

Еден од двајца пушачи, умира од тумор. Знаеме дека луѓето не ја сфаќаат сериозно нивната штетност и од навика не разбираат што се случува во нивното тело. Оваа кампања многу лесно ќе им објасни…

 

Кампањата чини 3,3 милиони евра и ќе трае 9 недели и не е единствената која е толку скандалозна. Пред 8 години, во една од рекламите, беше прикажана маст која е исцедена од артерии на пушачи, предизвикана од маста која се наоѓа на крајот од цигарите…

 

 

Пронајдете не на следниве мрежи: