Фотографија направена од вселената точно на полноќ на новогодишната ноќ

Loading...

Без разлика дали сте дел од оние кои се тотално опседнати со новогодишната еуфорија или пак не уживате во празничното расположение, мора да признаете дека новогодишната ноќ е една од ретките, ако не и едниствената ноќ, кога луѓето, безразлика на сите моментални проблеми и настани во нивниот живот, уживаат, се веселат и за миг забораваат на се.

Прават планови како да станат подобри луѓе и како да живеат посреќен живот. Сте зе запрашале ли некогаш како изгледаме од вселената кога точно на полноќ секој 01.01 ги замислуваме и посакуваме овие желби?

НАСА се сети да не слика годинава и да ни покаже како изгледаше Европа во моментот кога ја испрати старата 2012 и ја дочека новата 2013 година!

Сликата е сликана на полноќ по европско континентално време.

 

loading...