Верувале или не; Корнфлексот е измислен против мастурбација

Loading...

Џон Харви Келог (1852-1943), лекар од Мичиген, се чувствувал незгодно во врска со сексот, а со својата жена спиел во одвоени соби, а медениот месец го поминал пишувајќи книга за штетноста од сексот. Мастурбацијата му била полоша, па поради тоа морал нешто да превземе.

 

Тој го сметал сексот за штетен, за физичко и ментално пореметување и апстинирал од него. Неговите деца биле посвоени. Мастурбацијата му била уште полоша од сексот. Истражувајќи, тој забележал 39 различни симптоми кај луѓето кои го имале тој проблем, вклучувајќи и неправилен развој, импотентност, промени на расположение, срамежливост, лошо друштво, укочени зглобови, акни и епилепсија.

 

Неговото решение за ова патење, била здрава диета. Верувал дека месото и одредени вкусови на зачинета храна ја зголемуваат сексуалната желба, а едноставната храна, особено житариците може да ја намалат. 

 

Додека бил управник во санаториум во Мичиген, тој го измислил корнфлексот, како здрав, едноставен и брз оброк против мастурбација. Имено, оваа храна денес е темелот на доручек  на многу луѓе ширум светот.

 

Дали тој ја уништил мастурбацијата?

Не!

Па според тоа нема да може да им помогне на ниту еден зависник од секс…

loading...