12 знаци дека сте емотивно интелигентна личност

Loading...

Емотивно интелигентните луѓе не се обземени од своите мисли, тие се господари на нив. Откријте ја вашата емоционална сила денес со овие 15 знаци дека сте емоционално интелигентни. 1 . Ве фасцинира како луѓето се однесуваат  
Емотивно интелигентните луѓе се фасцинирани од однесувањето на луѓето. Тие обрнуваат внимание на нешта како јазикот на телото, дијалект и лични тикови. Да се биде набљудувач на луѓето им помага да најдат индиции за тоа што го прави секој поединец посебен.
2 . Ти си еден ентузијаст – Лидер
Наместо да одат зад сите и да извршуваат команди, тие водат напред со поставување на пример.
3 . Свесни сте за своите предности и слабости
Емотивно интелигентните луѓе знаат дека не си толку слаби како најслабата алка од синџирот, но не сте ни толку силни и непобедливи. Тие ги користат нивните најголеми предности колку што е можно повеќе, за слабостите да ги сведат на минимум.

4 . Вие сте смирени со минатото
Емотивно интелигентните луѓе немаат време за жалење. Тие го оставаат нивниот багаж и се движат напред во иднината, бидејќи тоа е местото каде што напредокот се случува.
5 . Вие не сте опседнати со иднината
Емотивно интелигентните луѓе не се обземаат со помислата со идни настани надвор од нивна контрола. Тие удобно живеат во светот, бидејќи животот е замислен да биде една возбудлива авантура.
6 . Вие сте вклучени во сегашниот момент
Тие не го трошат залудно времето и активно го доживуваат секој миг од секој ден.
7 . Вие сте квалификуван активен слушател
Емотивно интелигентните луѓе знаат дека „слухот“ и „слушањето“ се две различни нешта. Тие парафразираат изјави на луѓето во форма на прашање, за да бидете сигурни дека ништо не му излегува од контрола.
8 . Вие сте способни да пронајдете зошто сте вознемирени
Тие се детективи кои ја истражуваат нивната околина, во потрага за индиции кои откриваат зошто тие се чувствуваат на начинот на кој се чувствуваат, а најважно е што можат да направат да се чувствуваат подобро.

9 . Пријатно ви е да зборувате и со пријатели и со непознати
Емотивно интелигентните луѓе никогаш не се сретнале со странец кој не му се допаѓа. Тие не се грижат за возраста на лицето, расата, религијата, полот, сексуалната ориентација, политичката припадност; тие ги почитуваат сите подеднакво, бидејќи сите сме човечки суштества.
10 . Вие сте етички морален во бизнис и врски
Емотивно интелигентните луѓе го следат нивниот морален компас во бизнисот и животот. Нивните вредности може да се разликуваат од личност до личност, но високите стандарди го регулираат нивното однесување.
11 . Желни сте да им помогнете на луѓето
На емотивно интелигентните луѓе не им треба посебна причина за да им помогнат на другите. Тие им помагаат на постарите жени со нивните тешки торби; понудуваат да ги измијат садовите ако некој пријател или партнер ја подготвил вечерата; џентлмени се со жените.
12 . Сте во можност да ги прочитате луѓето како книга
Емотивно интелигентните луѓе може да го преведат значењето на гестовите, изразите, и јазикот на телото. Тие знаат дека не можат да зависат само од јазикот, бидејќи физичкото присуство на едно лице е често во судир со зборови, тие изразуваат многу повеќе од самото значење на зборовите.  1 . Ве фасцинира како луѓето се однесуваат  
Емотивно интелигентните луѓе се фасцинирани од однесувањето на луѓето. Т

loading...
Loading...