12 знаци кои покажуваат дека имате вистинска пријателка за цел живот

Вистинското пријателство, исто како и вистинската љубов, е тешко да се пронајде. Доколку ги препознаете следните знаци во Вашиот однос со пријателката, можете да бидете сигурни дека таа е “онаа вистинската”.Затоа, чувајте ја таа врска и негувајте ја бидејќи лојалната пријателка го разубавува животот на посебен начин. 
1. Секогаш Ве поддржува, но доколку не сте во право, таа ќе биде искрена со Вас.Искреноста е важна во Вашиот однос и таа не Ви угодува само затоа што сте пријателки.
2. Без никаков проблем разговарате на “гадливи теми”. Можеби за некого одењето во тоалет е чувствителна работа, но не за Вас две. Веднаш можете да се впуштите во дискусија и детална анализа на сите Ваши “случувања” во дигестивниот систем. Истото важи и за сите останати теми.
3. Луѓето често Ве прашуваат дали сте сестри. Вистина е дека луѓето кои се често заедно почнуваат да наликуваат едни на други, но и доколку воопшто не си личите, сепак луѓето претпоставуваат дека сте сестри бидејќи веднаш им е јасно колку сте блиски.
4. Им се „заканува“ на момците со кои излегувате. Вистинската пријателка ќе ја преземе улогата на родител и ќе се погрижи дека момчето со кое излегувате нема да Ве повреди или во спротивно ќе си има работа со неа. Можеби тоа изгледа како шега, но верувајте – таа го мисли тоа сериозно. 
9. Си ги кажувате тајните на Вашите партнери. Дури и најинтимните работи како што се проблемите во креветот. Вистинската пријателка нема да се насладува на тоа, туку ќе Ве увери дека ситуацијата ќе се подобри или ќе Ви даде совет.
10. По долга раздвоеност, секогаш продолжувате од таму каде што сте застанале, како да сте се виделе вчера. Не сте се виделе подолго време, но кога повторно ќе се сретнете сѐ е по старо, како воопшто да не поминало толку време.
11. Ги обожавате истите серии. Дружејќи се низ годините, Вие сте развиле сличен, ако не и ист вкус. Понекогаш знаете да разговарате за Кери Бредшо и Саманта Џонс од „Сексот и градот“ како да се дел од Вашето друштво.
12. Кажувате иста работа во истовреме. Луѓето кои поминуваат многу време заедно, попримуваат и сличен начин на говор и честопати користат исти изрази. Затоа понекогаш Ви се чини дека можете да си ги читате мислите, бидејќи кажувате една иста работа во истовреме.Затоа, чувајте ја таа врска и негувајте ја бидејќи лојалната пријателка го разубавува животот на посебен начин. 
1. Секогаш Ве поддржу

Пронајдете не на следниве мрежи: