Македонски убавици: Климентина Наумовска

Денеска ви ја претставуваме Климентина Наумовска македонска убавица. Таа неодамна доби награда на светскиот избор за мисс туризам во Малезија.

Климентина се согласи да ја претставиме на македонска публика со една нејзина галерија. 

Таа е студентка на правниот факултет во Струга и е член на модната агенција „Пантер моделс“. 

На изборот таа носеше креација од креаторката Емили Пишева и народна носија од охридскиот крај, а македонскиот туризам го претстави со сувенири од нашето поднебје, што ќе завршат во рацете на децата без родители, која е и примарната цел на овој избор. 

Доволна провокација да ја погледнете галеријата нели?!

 

Пронајдете не на следниве мрежи: