13 годишно девојче настрада на пешачки премин!

Поради пречекорување на брзината, вчера попледне околу 17 часот 32-годишниот М.К. удрил 13-годишно девојче на пешачки премин во Задар. Девојчето се наоѓа во критична состојба и има скршеница на десната нога.Возачот кој се движел со голема брзина не можел да прикочи пред пешачкиот премин при што го удрил девојчето со предниот дел од неговиот автомобил марка БМВ и ја отфрлил на спротивната лента на патот. Автомобилот кој се движел од спротивниот правец, управуван од 27-годишно момче, му нанел уште еден удар на 13-годишното девојче.
Против 32-годишниот возач е поднесена соодветна кривична пријава, а според првичните сознанија тој во моментот на несреќата не бил под дејство на алкохол.Возачот кој се движел со голема брзина не можел да прикочи пред пешачкиот премин при што го удрил девојчето со предниот дел од неговиот автомобил м

Пронајдете не на следниве мрежи: