Заврши првата фаза од квалификациите за Еуробаскет 2013

На другите дуели од оваа рунда беа постигнати следниве резултати: Словачка – Црна Гора 81:94, Исланд – Естонија 67:86 (А група), Шведска – Луксембург 111:74, Азербејџан – Германија 68:85 (Б група) , Унгарија – Кипар 77:64, Австрија – Хрватска 75:82 (Ц група), Холандија – Грузија 91:88, Летонија – Романија 89:53 (Д група), Швајцарија – Финска 60:89, Белгија – Албанија (Е група) 97:59, Чешка – Турција 82:64 и Португалија – Белорусија 75:82 (Ф група).

Преглед на табелите по 5.то коло:

А група: Црна Гора 10 бодови, Израел 8, Србија 8, Естонија 8, Исланд 6, Словачка 5.

Б група: Германија 8, Шведска 6, Бугарија 6, Азербејџан 6, Луксембург 4.

Ц група: Хрватска 8, Украина 7, Унгарија 6, Австрија 5, Кипар 4.

Д група: БиХ 7, Грузија 7, Летонија 6, Холандија 5, Романија 5.

Е група: Финска 8, Белгија 7, Полска 6, Швајцарија 5, Албанија 4.

Ф група: Италија 8, Чешка 7, Турција 6, Белорусија 5, Португалија 4.

Натпреварите од 6.коло ќе се играат утре.

Пронајдете не на следниве мрежи: