15 Причини зошто веднаш треба да почнете со трчање – II дел

Loading...

Трчањето може и треба да биде главна причина за вашето подобрено здравје иблагосостојба. Во вчерашниот прв дел, ви претставиме дел од причините зоштотрчањето е важно за вашето тело – 15 Причини зошто веднаш треба да почнете со трчање  – I дел. Во денешниот втор дел, ќе можете да прочитате за преостанатите корисни совети и причини , зошто е важна оваа физичка активност. 9. Потребни се само 5 минути дневно
Ако не сте роден човек за трчање, не е ништо страшно. Не треба да започнете со трчање маратони. Всушност, потребни се само 5 минути дневно. Извештајот на Американскиот колеџ за кардиологија покажа дека само 5 минути дневно трчање, може да го намали ризикот од прерано умирање.
10. Загрејте го вашиот метаболизам
Со константно трчање, ке бидете издржливи на бавен метаболизам. Ќе бидете под влијание на чистата мускулна маса од вашите нозе и под влијание на распоредот за трчање. Како што вашите години се зголемуваат, така вашата телесна маса ќе се намалува. Ова е главната причина за бавниот метаболизам, што води до зголемени масти.
11. Вашите колена ќе бидат во ред
Спротивно на тоа што сте го слушнале, трчањето не може да ги уништи вашите колена. Всушност, умереното трчање е здраво за вашите зглобови.

12. Трчањето е модерно
Модата и трчањето не се повеќе две различни теми. Модерно е да носите спортска облека додека одите на ручек или на кафе со некој пријател.
13. Регулирајте ги движењата во вашето дебело црево
Справување со запекот? Трчањето може да помогне. Со зголемувањето на вашите срцеви отчукувања и крвниот проток при трчање, вие можете истовреме ќе ги намалте вашите мускули во дебелото црево. Оваа активност ќе ви помогне да имате поефикасен метаболизам.
14. Пуштете си музика
Музиката, особена таа со силен бас и брзо темпо, ве прави да се чувствувате посилно и посигурно. Ова го потврдува истражувањето на Унивезитетот Нортвестерн и дополнува дека музиката ве прави да се чувствувате непобедливи.
15. Бидете вити и секси
Последно, но не и најмалку важно, со трчањето можете да ослабете, да согорувате масти и да изгледате неверојатно. Константните тркачи, кои ја согласуваат својата физичка активност со балансираната исхрана, секогаш имаат мал процент на телесна маст. 9. Потребни се само 5 минути дневно
Ако не сте роден човек за трчање, не е ништо страшно. Не треба да започнете со трчање маратони. Всушнос

loading...
Loading...