15 работи кои треба да му ги кажете на детето пред да порасне

Loading...

Децата, како и ние, секој ден се изложени на различни пораки за кои доаѓаат од телевизијата и од други извори. Од вас како родители, се очекува правилно да ги едуцирате и воспитате и да ги оспособите за живот и да им ги пренесете вистинските вредности.1. Научете ја да каже „Не“
2. Повеќе да внимава на внатрешната убавина
3. Позајмувањето работи не усреќува
4. Некои пријатели можат да постанат зли, а некои се вечни
5. Не треба да ги осудувате другите луѓе

6. Треба да ги почитува постарите
7. Средното училиште не е цел живот
8. Научете ја прво да се сака себеси
9. Се во свое време
10. Секој проблем е решлив
11. Не треба да се споредува со други
12. Да се биде паметен и интелигентен е кул
13. Не треба да го загубите достоинството
14. Не го каже своето мислење
15. Секогаш ќе ја сакате1. Научете ја да каже „Не“
2. Повеќе да внимава на внатрешната убавина
3. Позајмувањето работи не усреќува
4. Н

loading...
Loading...