Вест: Ален Ајверсон решен да игра во Кина доколку никој не му понуди да игра во НБА лигата

И покрај многу фанови што сакаат да го видат Ален Ајверсон повторно во НБА лигата, но за сега нема ниту еден клуб заинтересиран.

Самиот Ајверсон изјави : “Дефинитиво сакам да се вратам во НБА лигата но моментално за жал таа можност ја немам, најверојатно мојата кариера ќе ја продолжам во Кина.”

Аjверсон исто изјави: “Доколку некој тим сака да ме земе, треба да покаже стварно дека се заинтересирани за мене, за мене тоа значи “покажи ми ги парите” .”

Пронајдете не на следниве мрежи: