Шек би можел да одигра неколку натпревари во Мексиканската лига

Иако е далеку од било каква спортска и кошаркарска форма, сепак Шек би можел да одогра неколку натпревари во Мексиканската кошаркарска лига, според изјавите на претседателот на тимот Fuerza Regia, Серхои Ганем.

Шек би одиграл еден или два натпревари во месец Октомври, но се уште не е постигнат никаков договор.

За они што не знаат, ова е истиот тим во кој Денис Родман настапуваше на неколку натпревари во 2004 година.

Секако дека во прашање е маркетинг, кој гледано од двете страни е позитивен.

Мексиканската лига која е инаку мала и неатрактивна ќе добие публицитет а и Шек ќе добие одредена сума на пари а и ќе биде вистинска ѕвезда и ќе добие и на слава.

Останува да видиме далу уште може да забива.

 

Пронајдете не на следниве мрежи: