Спортски саем на плоштадот Филип Втори

На плоштадот Филип Втори во Скопје денеска ќе се одржи Спортски саем во рамки на Европската недела на спортот и по повод прославата „25 години независна Република Македонија“.На настанот ќе учествуваат 25 национални спортски федерации чии спортисти ќе демонстрираат вежби од своите спортови.
Организатори на настанот се Агенцијата за млади и спорт, Сојузот на спортските федерации на Македонија и Министерството за образование и наука.На настанот ќе учествуваат 25 национални спортски федерации чии спортисти ќе демонстрираат вежби од своите спортови.
Организатори на настан

Пронајдете не на следниве мрежи: