24 работи кои секоја мајка сака нејзината ќерка да ги знае!

Loading...

Во секојдневниот хаос и преокупираност со обврски, понекогаш е потребно да застанеме и да се потсетиме колку ги сакаме своите деца. Доколку во последно време комуникацијата со вашата ќерка се сведува на прашањето: „Го заврши ли домашното?“ или „Ги изми ли садовите по јадењето?“, прочитајте ги овие 24 работи кои секоја мајка сака нејзината ќерка да ги знае и потсетете се на нив.Исто така, потсетете се и себе си колку таа ви значи и колку би сакале да и помогнете во она што ја чека во животот.
1. Никогаш немој да заборавиш дека твоето тело е убаво и здраво, токму какво што е.
2. Немој никогаш да престанеш да читаш книги.
3. Биди горда на својот смисол за хумор.
4. Не мораш секогаш да имаш најубави и најскапи работи.
5. Твојата невиност е вредна. Чувај ја за оној кој ја заслужува.
6. Користи крема со заштитен фактр.
7. Пишувај дневник и никогаш немој да ги кинеш страните од него. Ќе ти биде мило неколку години подоцна повторно да ги читаш.
8. Секогаш биди благодрна на она што го имаш.
9. Скромноста е доблест. Не мораш секогаш се да покажеш за да бидеш секси.
10. Во ред е да се исклучиш од се и од сите и да одвоиш време само за себе.
11. Смеј се и светот ќе се сме со тебе. Сите сакат весели луѓе.
12. Фотографирај го секој важен момент во својот живот.

13. Работата и трудот на крај секогаш се исплатат.
14. Целта нека ти биде да завршиш факултет и да имаш корист од тоа што си завршила.
15. Немој да се споредуваш со другите
16. Труди се да не бидеш брзоплета.
17. И подемите и падовите се составен дел од животот.
18. Ќе има момци кои ќе ти го скршат срцето, но ти ветувам дека со времето ќе ги преболиш.
19. Ништо нема да ти наштети доколку изедеш и малку овошје и зеленчук.
20. Омажи се за човекот кој сака деца.
21. Миј ги рацете често.
22. Не брзај со шминкањето. Ќе дојде време и за тоа.
23. Секогаш почитувај ги постарите. Биди учтива и покажи убави манири.
24. Никогаш не заборавај колку те сакаме јас и тато.Исто така, потсетете се и себе си колку таа ви значи и колку би сакале да и помогнете во она што ја чека во животот.
1. Никогаш немој да за

loading...
Loading...