Се насетува фалсификување на претседателските избори, дијаспората сосема отсечена

Loading...

Статус кој се шири по социјалните мрежи, а поврзано со невозможноста на нашите иселеници да се потпишат за свој избор за кандидат за Претседател на Македонија.
Фалсификувањето на претседателските избори започнаа уште со неовозможувањето за собирањe на потписи на д-р Филип Петровски за Претседателски кандидат на Р. Македониjа од страна на државните институции и дипломатските преставништва во странство…
Во ова подеднакво учествуваат и позициjата и опозициата, опозицијата немо гледа како се крши законот за собиране на потписи и молчи, што значи дека е сооучесник… Овде се создава голем сомнеж дека однапред се знае победникот на овие претседателски избори, со вчерашното пуштање низ вода на кандидатот на СДС од страна на нивниот лидер, со следењето од странски служби, стана jасно дека заеднички кандидат на Претседателските избори на ДПМНЕ, СДС и на СОРОС е Гога Сорос и таа треба да победи по секоjа цена па макар и да е нелигитимно избрана, без разлика на неjзината улога во изминаниот период, со тоа ќе се лигитимира новата држама, а конечно ке се избрише нашата татковина, со тоаќе се добие лигитимитет за таканаречени предвремени избори на кои ДПМНЕ ќе победи, но ќе ни донесат пратеници исти како оние осумтемината што jа продадоа државата…
Со тоа ке биде запечатена судбината на Р. Македониjа, уништена по сите основи.

Затоа #ВОJКОТ Е ЕДИНСТВЕНАТА ОПЦИJА ЗА ДА СЕ СПАСИ ?????? РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИJА.

Невидена нервоза препознатлива за оние кои лажат и немаат никаква самодоверба.Во Амбасада во Брисел:1."незнаат" дека се надлежни и за Луксембург па во тој стрес формулацијата за конфедерација Бенелук им се чини дека е Конфедерација Македонија2."незнаат" кои и какви документи треба да примат за потпис3."незнаат"за силата на Нотарска заверка па излегуваат од рамките на својата надлежност и стануваат истражители4.квалификуваат кој може а кој неможе да доставува документација по нивни критериум старосна граница5.независно од законот тие ќе одлучеле што е во ред а што не6.не само што "незнаат" за образец 1б туку и свесно го прекрстуваст во образец 167.при самото примање кажал:ќе ги примам но нема да ви важат документитеНО НАЈДОБРО ЗНААТ ДЕКА ТРЕБА ДА САБОТИРААТ.

Gepostet von Biljana Chelik am Samstag, 9. März 2019

Погледајте како се спречуваат гласачи да се потпишат за мене од службеник во амбасада. Со ова е направено кривично дело. Им дозволува да се пријават за гласање, но не и да потпишат за мене! И така во повеќе амбасади! Се разбира имаме видеа од повеќе места. Ова ти е таа СЕВЕРНА држава.Со денови им одлагаа, за да на крај и отворено им кажат (погледнете) за Филип НЕ МОЖЕ!#Сподели нека се чуе и знае на далеку за СЕВЕРНА демоНкратија

Gepostet von Filip T. Petrovski am Samstag, 9. März 2019

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...