3 Компании кои користат ГМО во продуктите наменети за бебиња!

Loading...

Постојат многу извештаи од дефекти при раѓање, откажување на органите, рак и други непријатни здравствени состојби поврзани со ГМО потрошувачката, ние треба да ја ограничиме употребата од ГМО во бебешките производи.Освен тоа, бебињата се премногу чувствителни на храната која ја консумираат, а веќе знаеме дека се пронајдени пестициди во мајчиното млеко кои може да предизвикаат штета. Подолу се претставени трите компании кои содржат повеќе од 90 отсто ГМО формула во бебешките продукти, кои на големо се продаваат во САД, и каде нема да се размислува за нивно отстранување.
Здравствени оштетувања од ГМО во продуктите за бебиња
Зошто ние свесно би ги хранеле нашите деца со ГМО отрови пред да бидат докажани дека тие производи се „безбедни“ во храната како кај Монсанто, BASF, во споредба со други компании како… Abbott Laboratories, Mead Johnson Nutrition, и Nestle Сад, кои сакаат да поседуваат секакви права и притоа да се рекламираат без да изјават што содржат нивните производи (т.е. прикриваат).
Доколку вие го хранете вашето бебе со една од овие производи, а можеби и веќе тоа го правете, без да знаете, со ГМО пченка, шеќерна репка, и соја, бидејќи и често се употребуваат во овие породукти на компаниите:
1.„Similac“
Еден од најшироко користените брендови и најчесто давани како спонзорства и промоции по болниците, овој бебешки продукт е создаден од Abbott Laboratories. Оваа компанија продава конзерви со бебешка храна за 100 долари која е полна со ГМО отрови.
2.Enfamil
Овој бебешки продукт често го добиваат како бесплатен примерок новите мајки и е произведен од Mead Johnson Nutrition.На нивниот вебсајт може да се види како се пофалиле дека ги дизајнирале потребите за новороденчињата и доенчињата. Во нивните производи ги има овие ГМО отрови кои треба да ги знаете:
Enfamil со железо
Enfamil со ниско железо
Enfamil лакто слободен
Enfamil 22
Enfamil следен чекор (заедно со соја и млечни сорти)
Enfamil nutramigen

3.„Gerber Good Start“
ГМО формулата произведена од Nestle САД е најверојатно најсомнителната, во времето кога свесно се обидувале да патентираат вода и да ја направат нивен производ кој ќе биде дел од животот на секој на планетата. Дали треба да и веруваме на компанија која сака да приватизира вода, а произведуваат храна за нашите деца која ја нарекуваат-здрава? Компанијата се движи слободно со ГМО низ Јужна Африка, според Корпоративните акциски мрежи, но продолжува со продажба на американските семејства на контаминирана ГМО формула, со кои ги хранат своите бебиња секој ден.
Nestle  САД и Mead Johnson Nutrition ги отфрлиле повиците за отстранување на генетски модифицираните организми (ГМО) од детските продукти во САД – повикувајќи се на одобрено користење на ГМО од страна на национални и глобални регулаторни тела.
Што да се прави?
Можете да ги бојкотирате овие компании и да започнете со домашна подготовка на овие производи, природни продукти за бебиња без токсични хемикалии и пестициди и отровните ГМО. Најдобро е сами да си ја подготвувате храната за вашите најмили знаејќи што содржат продуктите со кои го храните вашето дете, така нема да се сомневате дека постои ГМО формула внатре.Освен тоа, бебињата се премногу чувствителни на храната која ја консумираат, а веќе знаеме дека се пронајдени пестициди во мајчиното млеко кои може

loading...
Loading...