3 причини зошто не смееш да ги занемариш пријателките поради него!

Дотогашните најдобри пријатели стануваат пријатели по потреба, за случај кога ќе се скараат со партнерот или кога таа нема време да се види со нив. На сите нас ни се потребни работи  надвор од своите врски, за да имаме здрав и цврст однос.
Доколку ти се случило тоа некогаш, тогаш знаеш се.Пријателите се вистинско богатство. Но, постојат луѓе за кои тоа вреди само додека немаат партнер. Тогаш кога ќе го најдат, тој станува центар на нивниот свет, а дотогашните најдобри пријатели стануваат пријатели по потреба, за случај коа ќе се скараат со партнерот или кога тој нема време да се види со нив.
1.Женски дружења
Сети се на вашите омилени женски дружења. Чаша вино, јадење и маратон на омилени серии? Шопинг? Што и да било, таквите дружења докажано се одлични за твоето здравје и здравјето на твоите пријателки. Сети се и колку добро се чувствуваш штом ќе поразговараш со нив за работите кои те мачат. И да, женските дружења се најдобрата и најевтина терапија која можеш да ја добиеш во животот.
2. Тој не може да ги задоволи сите твои потреби.
Сега замисли сето тоа да го правиш со момчето. Можеш ли воопшто да замислиш маратон на „Сексот и градот“ со него? Тешко, ма колку и да сте вњубени. Сите ние имаме потреби надвор од своите врски, за да имаме здрав и цврст однос. А тоа вклучува активности, хобија и пријатели.
3. Промена на односот
Дури и доколку твoите пријателки на почетокот имаат многу разбирање за твојата врска и однесување, со време ќе им здодее и се ќе почне да се менува. Можеби нема ништо да ти приговорат, но биди сигурна дека ќе почнат да се одалечуваат од тебе, до точка каде ќе станете потполни странци. А што кога него повеќе ќе го нема?Пријателите се вистинско богатство. Но, постојат луѓе за кои тоа вреди само додека немаат партнер. Тогаш кога ќе го најдат, тој станува центар на н

Пронајдете не на следниве мрежи: