Предлог филм : The Shawshank Redemption (1994)

Loading...

Andy Dufresne е млад успешен банкар чиј живот се променува откако неправедно е осуден на доживотна казна во затворот Shawshank откако е осуден за убиство на својата жена и нејзиниот љубовник. Со текот на годините Andy се спријателува со Red Redding и постепено го стекнува довербата кај корумпираниот управник на затворот за кого подоцна ќе работи за евиденција на неговите нелегални зделки. Приказната околу Andy е приказна за човек кој безправно ја губи својата слобода но со оглед на околностите во кои се наоѓа не ја губи надежта.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Погледнете го трејлерот за овој филм кој се наоѓа на првото место на страна на IMDB

 

loading...
Loading...