Како да препознаете лажен оргазам?

Loading...

Сите жени на светот барем еднаш во животот изглумеле барем еден оргазам. Некои од нив ги глумат сите.За глумење на оргазам кај жената постојат најчесто две причини. Првата е за да му овозможат на мажот да се чувствува добро за себе бидејќи и го пружил тоа задоволсто (иако не успеал во тоа) бидејќи многу мажи велат дека не се среќни и задовол(е)ни додека и партнерката не доживее оргазам. Втората причина е дека едноставно на жената и е доста од се и сака што побрзо да заврши со тоа. Една од причините која никогаш нема да ја разберат мажите е онаа дека типичната жена не влегува во сексуален однос само за да доживее орагазам, туку таа ужива во блискоста, допирите и стратста исто толку колку што мажот ужива во огразамот.

Многу жени тешко достигнуваат оргазам поради сувоста на нивната вагина која доведува до болни па дури и неподносливи сексуални односи. Да не заборавиме на стресот, уморот и обврските. На сето ова горе наведено, резултат е глумењето на огразмот, па не е ни чудно што истражувањата покажуваат дека дури 80 проценти од шените глумат оргазам и тоа го прават прилично вешто! Толку се усовршени во ова, да мажите не можат да ја препознаат разликата меѓу лажен и вистински оргазам. Но оној партнер кој вистински ја познава својата понежна половина може многу лесно да ја дознае вистината. Таа е очигледна ако обратите внимание кон дури и најмалите движења кои таа ги прави во креветот, чукањето на нејзиното срце, отежнетото и забрзано дишење, грчењето на телото, гримасите на нејзиното лице како и забивањето на ноктите во грбот. Ова се само дел од работите преку кои можете да дознаете колку всушност добро сте се покажале таа ноќ.

 

 

 

 

Погледнете ги и следниве статии:

Приредете му оргазам за паметење

Секс за една ноќ – правила

Најдобра секс поза за уморни парови

 

 

loading...