Fiat сака да го купи Opel?

Loading...

Две недели пред саемот на автомобили во Париз, повторно се појавија гласнините дeка General Motors планира да го продаде Opel. Ваквите приказни обично доаѓаат од другата страна на Атлантикот, каде што се мисли дека GM ги „фрла“ парите на гермаската компанија.

Сепак, многумина го игнорираат тоа што американскиот гигант не би бил толку успешен на пазарот ширум светот да не е технологијата за која е задолжена компанијата од Риселхајм.

Реструктуирањето е еднен од најголемите европски производители на автомобили, која е моментално во тек, а последиците ќе бидат губење на работното место за одредени вработени, но сепак Opel ќе преживее. Во ваквите ситуации се очекуваат шпекулации за промена на сопственик.

 

Извршниот директор на Fiat, Серџо Марклоне, сака да почне преговори со General Motors за купување на Opel. 

 

loading...
Loading...