Арнолд Шварценегер конечно призна дека се восхитувал на Хитлер

Loading...

Холивудскиот глумец Арнолд Шварценегер призна во својата автобиографија дека пред три децении се восхитувал на нацистичкиот водaч Адолф Хитлер.

„Реков дека постојат само неколку луѓе кои се родени да бидат водачи, додека пак остатокот од луѓето се родени да бидат следбеници. Се восхитував на Хитлеровата способност за држење говор но, не и за тоа што го направил“ – изјави Арнолд.

Но, кога ја водеше кампањата за гувернер на Калифорнија во 2003 година, Шварценегер, чиј татко  бил член на Нацистичкaта партија за време на втората светска војна, негираше дека се восхитувал на Хитлер,

loading...
Loading...