“The Shawshank Redemption”

Loading...

Филмот е прекрасна приказна која го опишува животот на затворениците во затворот Шошенк.

Главните улоги се на Tim Robbins i Morgan Freeman кој воедно е и наратор во текот на целиот филм.Сценариото е адаптирано според новелата на Stephen King “Rita Hayworth and Shawshenk Redemption”.

Режијата е на Frank Darabont. Снимен е 1994 година.

Овој филм е лекција кој секој од нас треба барем еднаш да ја прочита.Следува сцената во која Ред после многу одбиени молби,конечно е ослободен од  долгогодишна робија.

 

 

 

 

loading...
Loading...