“Amadeus” 1984

Loading...

Уникатната приказна за големиот композитор Wolfgang Amadeus Mozart раскажана од неговиот таен  ривал Antonio Salieri

Во режија на Milos Forman 1984 година снимен е овој маестрален филм со прекрасна музика,  костимографија,  режија….Добитник на 8 оскари и безброј филмски награди.

 

 

 

 

 

 

p>

loading...
Loading...